Saxofoon ensembles

De saxofoon is één van de jongste blaasinstrumenten. Na de uitvinding door Adolphe Sax in 1846 maakte de saxofoon een roerige start, maar inmiddels is dit prachtige instrument niet meer weg te denken uit onze muziekwereld. Een saxofoonensemble brengt alle mogelijkheden van de verschillende saxofoons samen.

Saxemble: Speel je sopraan- alt-, tenor- of baritonsaxofoon, heb je minimaal ongeveer twee jaar les en wil je graag samenspelen? Kom dan bij Saxemble! De repetities zijn eens in de twee weken op dinsdagavond in Sneek. Saxemble wil laagdrempelig zijn, maar ook uitdaging bieden om zo het saxofoonspel te verbeteren. Het repertoire is breed: van pop- en filmmuziek, jazzy nummers en klassieke stukken tot originele saxofoonmuziek voor ensembles. Naast ontwikkeling van samenspel, intonatie en saxofoontechniek staat plezier voorop. Kom gerust een keertje langs om vrijblijvend mee te spelen en zelf te ervaren hoe leuk het is! 

Wil je meer weten of een keertje vrijblijvend komen kijken of gewoon meedoen? Klik dan hier.

 

Saxofonissimo: Een ensemble voor gevorderde saxofonisten die van uitdaging houden en graag hun ensembleervaring willen uitbreiden.

Saxofonissimo verkent het ensemblerepertoire voor saxofoon zo breed mogelijk: van traditionele saxofoonmuziek, klassiek en jazz, pop- en filmmuziek. Er wordt aandacht besteed aan de muzikaliteit, balans, intonatie en samenspel, maar ook aan de saxofoon technische aspecten.

Meer weten? Klik voor Saxofonissimo hier.